26.000 qytetarë të rregjistruar gabim në sistemin e sigurimeve

Janë rreth 26 mijë qytetarët të cilët figurojnë me gabime në emër apo mbiemër brenda sistemit të Institutit të sigurimeve shoqërore. Gabimet dalin në pah kur këto të dhëna krahasohen me Rregjistrin e drejtorisë së përgjithshme të gjëndjes civile. Problemet u vunë re gjatë një auditi për teknologjinë dhe informacionin nga sistemet e back-up, e deri tek mosakordimi i emrave mes tatimeve, Issh, gjendjes civile. Kontrolli i lartë i shtetit ka kërkuar që ky problem të zgjidhet hap pas hapi, nëpërmjet kanaleve të komunikimit të rregjistruarit në sistem.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

1 Komentet