Azilantët, miratohen proçedurat e përshpejtuara për shqiptarët

Vendimi i Komisionit Europian: Shqipëria dhe gjashtë shtete të tjera konsiderohen vende të sigurta

BRUKSEL - Shqipëria së bashku me gjashtë vende të tjera të rajonit ndër to, Maqedonia, Mali i Zi, Bosnja, Serbia, Turqia dhe Kosova janë të sigurta. Qytetarët e këtyre shteteve nuk kanë më të drejtë të kërkojnë azil ekonomik dhe nuk do të marrin statusin e refugjatit. Ky është urdhri i ri i presidentit të Komisionit europian Jean-Claude Juncker, i bërë publik në faqen zyrtare të komisionit. Riatdhësimi i tyre do të bëhet me proçedurë të përshpejtuar. Këto shtete kanë nënshkruar pjesën më të madhe të traktateve ndërkombëtare, shkruan Juncker, dhe nuk ka arsye që qytetarët e tyre të kërkojnë statusin e refugjatit. Pjesa më e madhe e tyre janë vende kandidate që kanë përmbushur të ashtëquajturat 'kriteret e Kopenhagen'.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

2 Komentet

  1. demokrati  e Enjte 10 Shtator, 2015

    ca do bejne ketu ? rama ua nxiu jeten me taksa nuk ka pune ka vetem taksa per tu pagu prandaj njerezit vrasin veten

  2. tani  e Enjte 10 Shtator, 2015

    shqiptaret nuk jane ne vete mire bejn qe i kthejne