Prof. Pellumb Pipero

''Tocizilumab'' do të kurojë koronavirusin në Shqipëri

Ilaçi Tocizilumab që u eksperimentua me sukses në Itali do të vijë së shpejti dhe në Tiranë, por nuk do të blihet nëpër farmaci. Do të jetë vetëm për përdorim spitalor. Medikamenti deri më sot përdorej për trajtimin e artritit rheumatoid. Mjeku infeksionist prof. Pëllumb Pipero bën me dije se Tocizilumab përdoret specifikisht në persona të intubuar dhe se është porositur një sasi optimale për t’ju përgjigjur nevojave në vendin tonë. Ilaci përdoret vetëm për rastet e rënda, jo tek të gjithë. Protokolli i tij nuk është miratuar ende. Deri tani ende nuk kemi një medikament të aprovuar kundër Covid-19, dhe mjekimi bazë mbetet ai empirik ose simptomatik e mbështetes ku rolin kryesor e luan oksigjenoterapia. Tocizilumab aplikohet për trajtimin e artrit rheumatoid. Por jashtë vendit, reumatologët e përdorin edhe për të ulur shkallën e fibrozës në pacientët me sëmundje reumatizmale me prekje të pulmonit,

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet