foto ilustruese

Lulëzimi i heroinës në Tiranë: kush e kontrollon sipas zonave?

Një sasi nga 25-30 kilogramë heroinë e pastër qarkullon çdo ditë në Tiranë, e ndarë sipas zonave. Burime thonë se droga kontrollohet sipas zonave të kontrollit, nga deputetë, anëtarë të Komisionit të sigurisë në Parlament, të Partisë socialiste. Zona në pjesën më të madhe kontrollohet nga banda apo celula të shpërndara në terren, të gjithë nën kontrollin e deputetëve sipas zonave të kontrollit psh: nga zona e Stacionit të trenit deri tek Komuna e parisit. Nga ky maksi trafik droge gjenerohen shuma marramendëse parash të cilat shkojnë, një pjesë në xhapat e deputetit dhe pjesa tjetër ku? Përfitimet riciklohen në agjenci të sigurisë private ose të bizneseve, lokale apo biznese të tjera. Krijimi i SPAK pritet të zbulojë emra të politikës të lidhur me krimin e organizuar dhe trafikun e drogës.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet