Më shumë se 100 të rinj iu bashkuan ISIS, gjysma e tyre të vrarë

Deutsche Ëelle një media gjermane i kushtuar një kronikë të zgjeruar fenomenit të rekrutimit të të rinjve shqiptarë nga ISIS. Më shumë se 100 të rinj shqiptarë janë nisur për të luftuar për ISIS në Siri dhe Irak. Por më shumë se gjysma prej tyre raportohen si të vrarë apo të zhdukur. Shumica prej tyre nuk duan të kenë asnjë kontakt me të afërmit e tyre. Gjithashtu DË ka vizituar burgun e Fushë-Krujës ku janë 9 prej imameve të cilën kanë nxitur të rnjtë që ti bashkohen ISIS. Ata takuan dhe kryeplakun e fshatit Vladimir Lipo i cili nuk beson se kushtet ekonomike jane ato qe i kane nxitur per te shkuar në Siri.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

1 Komentet

  1. Xhabir Zejnuni  e Hënë 12 Shkurt, 2018

    Une ja ve fajin nivelit shume te ulet te formimit te ketyre personave.