Më shumë se 1000 shqiptarë në Holandë kërkojnë azil. Askush nuk ka marre lejëqendrim deri tani

Rreth 1000 azilantë do të kthehen nga Holanda, sipas Ministrisë së brendshëm holandeze. Autoritetet holandeze dhe ato shqiptare kanë firmosur një marëveshje për kthimin e azilantëve shqiptarë. Për vitin 2015 më shumë se 1.000 shqiptarë kanë kërkuar azil në vend dhe asnjëri prej tyre nuk ka marrë lejeqëndrim. Holanda i ka kërkuar shqiptarëve të paraqiten vullnetarisht për riatdhesim, ndryshe do të deportohen me forcë.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

1 Komentet

  1. drita  e Shtunë 30 Janar, 2016

    ngelen te gjithe neper rruget e botes po skan per te bo asgje se europa ka halle plot e nuk i bje ndermen per shqiptar