Ndihma ndaj hebrenjve gjatë Luftës së Dytë Botërore, Rama nderohet në SHBA

Gjatë vizitës në SHBA, Kryeministri Rama u nderua nga Shtëpia e Bardhë me “Çmimin për pluralizmin kulturor”. Rama deklaroi se çmimi vlerëson angazhimin në ruajtjen e kujtesës së Holokaustit dhe mbrojtjen e së vërtetës historike. Gjatë marrjes së çmimit, Rama u shpreh: “Një ndër shumë i veçantë për mua, qeverinë tonë dhe padiskutim Shqipërinë që rrezaton, gjithnjë e kudo, me shembullin e saj të mbrojtjes së popullit hebre, gjatë orëve të zeza të Luftës së Dytë Botërore”. I emëruari i Presidentit Trump në krye të Komisionit për Mbrojtjen e Trashëgimisë Amerikane në Botë, Paul Packer i dorëzoi Kryeministrit Rama çmimin e rëndësishëm.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet