Nis dezinsektimi në bregdetin e Velipojës

Ministria e Shëndetësisë ka nisur fushatën për dezinsektimin e ultësirës perëndimore. Janë dezinsektuar rreth 50 hektarë sipërfaqe, veçanërisht në Velipojë dhe Shkodër, pranë zonave bregdetare. Ministri Beqaj ka deklaruar se kjo ndihmon në mbarëvajtjen e sezonit turistik por mbron edhe pushuesit ka infeksione të ndryshme. Ndërkohë mjeku epidemolog, Jorgji Petrokosta, është shprehur se po përdoren mjetet më të mira bakterologjike, për luftimin e larvave dhe mushkonjave.

Ky proces do të vijojë deri në muajin tetor.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

1 Komentet

  1. Eri Broci   e Premte 19 Gusht, 2016

    Po pse Tani me mire nga Nentori Ta benin