Trump do t'i quajë kartelet meksikane të drogës si 'grupe terroriste'

Presidenti amerikan Donald Tramp, ka ndërmend t’i etiketojë kartelet e drogës në Meksikë si “grupe terroriste”. Deklarata është dhënë publikisht nga vetë presidenti Trump gjatë një interviste për rrjetin media tik Fox News në Bill O’Reilly. Menjëherë, aturitetet meksikane kanë nisur kontaktet me administratën për të kuptuar deklaratën e tij.

Rreziku në fakt, është ardhja nga vendet e tjera në Meksikë për në pjesën perëndimore, për të cilën Trump ka nisur ndalime dhe kontrolle tepër te imtësishme nga emigrantët në drejtim të Shteteve të Bashkuara. Ndalimi i emigracionit nga Meksika është një ndër gjërat kryesore të presidentit amerikan, projekt i cili ka qenë pjesë e platformës elektorale dhe më pas gjatë postit të tij si president.

Ministri i Jashtëm meksikan, është duke punuar për të patur një takim me Departamentin e Shtetit, në lidhje me sqarimin e deklaratës së presidentit Trump. Një ditë më parë, presidenti amerikan ka takuar gjeneralin Jared Kushner, të cilit i ka besuar ndërtimin e 724,20 kilometrave mur në kufirmin me meksikën brenda vitit 2020.

Author

Shkruaj një koment

0 Komentet