Urgjenca kombëtare në gadishmëri për ndihma ndaj qytetarëve me probleme shëndetësore

Gjatë 45 orëve të fundit urgjenca kombëtare ka kryer 189 misione shpëtimi për qytetarët që kanë patur nevoja shëndetësore. Si pasojë e përkeqësimit të situatës, fluksi i thirrjeve është rritur ndjeshëm, ku vetëm në 45 orët e fundit janë pritur 1100 thirrje për ndihmë shëndetësore. Prej tyre rreth 77 persona kanë marrë trajtim të specializuar në spital dhe 112 qytetarë janë trajtuar pranë banesave. Gjithashtu janë kryer dy misione shpëtimi me ekipin e Njësisë së helikopterëve. Urgjenca kombëtare ka vënë në dispozicion numrin 127 për çdo emergjencë shëndetësore.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet