Vërtetimet për makina tani merren online

Për 30 vite vite me radhë qytetarët vërdalloseshin për të marrë një vërtetim mjeti a drejtuesi mjeti, ndërsa sot, falë shërbimit dixhital, vërtetimi merret online dhe me kosto zero. Kryeministri Edi Rama solli pasditen e sotme në vëmendje se kjo situatë tashmë ka ndryshuar, pasi ky shërbim ofrohet online.

“30 vite me radhë për një vërtetim mjeti a drejtuesi mjeti, aplikohej me këmbë, kilometra rrugë, radhë deri sa t’a merrje në dorë letrën nga sportelet e DPSHTRR, me një pagesë 200 lekë, që po t’i shtoje koston e vërdallosjes e të ryshfetit shkonte sa frëngut pula”, tha kryeministri Rama.

Rama informoi se “çdo ditë kërkohen mesatarisht 500 vërtetime të tilla, nga qytetarët dhe nga entet e ndryshme (noterë, Tatime, etj.) ose 15 mijë aplikime në muaj, 180 mijë në vit, që sot kanë hyrë në epokën digjitale – Direkt nga smartfoni ose kompjuteri më i afërt dhe me zero lekë, duke hyrë në portalin https://e-albania.al/, ku për pak sekonda automatikisht vjen vërtetimi përkatës nga DPSHTRR me vulën elektronike”.

“Revolucion Digjital. 2020 shërbime publike pa radhë, pa ryshfet, pa ecejake. Koha flori. Administrata në këmbë për qytetarin. Jo më qytetari në këmbë për administratën”, shprehet Rama.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet