Çfarë duhet të dimë për përqafimet?

Mund të shërbejë për të treguar dashuri, gëzim ose ngushëllim në situata të vështira: përqafimi është pjesë e ndërveprimeve shoqërore njerëzore që nga lindja, por ekzistojnë dallime në lidhje me mënyrën e kryerjes së këtij gjesti. Në përgjithësi ne preferojmë të përqafojmë nga e djathta, por nëse e bëjmë nga e majta situata është më emocionale për ne. Kjo rezulton nga një hulumtim i Ruhr-Universität Bochum, botuar në Psychological Research, i cili analizoi rreth 2500 përqafime. Në një aeroport gjerman, janë vëzhguar rreth 1000 përqafime në të dyja zonat e nisjes dhe të mbërritjeve, ku vlerësohet se mund të ndjehen emocione të ndryshme, të tilla si trishtimi sepse një i dashur largohet, ose lumturi për shkak se ajo kthehet. Për të studiuar përqafimet neutrale, në anën tjetër, u analizuan në YouTube YouTube klipet e aktorëve që përqafuan të huajt, më shumë se 500. 120 njerëz u analizuan duke përqafuar një manekin për provë. Analiza tregoi se përqafimet nga e majta ndodhin më shpesh në situata pozitive dhe negative. "Kjo është për shkak të ndikimit të hemisferës së djathtë të trurit, e cila kontrollon anën e majtë të trupit dhe përpunon emocione pozitive dhe negative", shpjegon Julian Packheiser, autori kryesor i studimit.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet