Nëse një grua ka këto cilësi, mos e lini t'ju ikë. Të paktën kështu thonë shkencëtarët

Si mund të bindeni se keni gjetur partnerin e duhur në jetë? Ekspertët në mbarë botën janë përpjekur ta kuptojnë këtë pyetje dhe kanë gjetur disa ‘përgjigje’. Njerëzit në marrëdhënie afatgjata do të arrijnë deri në atë pikë ku duhet të pyesin veten: A është ky personi me të cilin dua ta kaloj pjesën tjetër të jetës sime?

Shkencëtarët në mbarë botën po kërkojnë çështje jashtëzakonisht të ndërlikuara përreth dashurisë dhe marrëdhënieve dhe kanë shpenzuar mijëra orë duke u përpjekur të kuptojnë se si njerëzit përshtaten së bashku dhe cilat cilësi duhet të sjellin në një marrëdhënie për ta bërë atë një jetë të lumtur dhe të qëndrueshme.

Ne kemi përpiluar rezultatet më të rëndësishme dhe interesante të këtyre studimeve. Nëse gruaja nga ana juaj ka këto 14 cilësi dhe sjellje, duhet të bindeni se keni në krah të duhurë. Në të kundërt… mendojeni edhe një herë.

1. Ajo është më e zjuar se ju. Kur të jeni duke kërkuar një parter sigurohuni që ajo të jetë më e mençur se ju. Dhe shkenca është dakord. Një grua e zgjuar mund t’ju mbrojë më vonë nga gabimet fatale që mund t’ju vijnë në kokë. Nga një grua më të zjuar se ju, do të keni vetëm anë pozitive.

2. Ajo është e ndershme

Gjithkush bën gabime dhe vendime të këqija ndonjëherë. Kjo e bën edhe më të rëndësishme që të keni dikë që mund t'ju kthejë në rrugën e duhur dhe t'ju tregojë kur jeni gabim. Studimet tregojnë se burrat duan të kenë një partnere të ndershme kur kërkojnë një marrëdhënie afatgjatë. Nëse keni gjetur një grua të tillë, mos e lini kurrë të shkojë përsëri.

3. Ajo ka një pikëpamje pozitive

A është e dashura juaj tipi i personit që gjithmonë sheh gotën gjysmë të plotë? A mund ta akuzosh ndonjëherë edhe optimizmin naiv? Atëherë ju mund të keni gjetur gruan e ëndrrave tuaja. Sepse shikojeni në këtë mënyrë: Njerëzit negativë janë toksikë dhe të keq për shëndetin tonë në një afat të gjatë.

4. Bën kompromis

Jeta nuk është gjithonë fushë me lule. Në një moment mendimet tuaja mund të mos përputhen. Është krejtësisht normale dhe madje e pashmangshme. Por marrëdhënia mund të funksionojë vetëm nëse të dy partnerët janë të gatshëm të bëjnë kompromis. Nëse ajo e ka këtë veti, vlerësojeni sa jeni në kohë.

5. Ajo qesh me shaka tuaja

Sigurisht që gjithmonë duam dikë nga ana jonë që në të vërtetë qesh me shakat tona. Në vitin 2006 një studim nga psikologët e Ëestfield State University sugjeroi që të kesh një partner që mendon se është qesharak është më i rëndësishëm për burrat sesa për gratë. Nëse e keni gjetur një grua me të cilën mund të qeshni, sigurohuni që të kujdeseni mirë për të.

6. Ajo ka një zemër të hapur

Një studim i Universitetit të Westminster sugjeron që njerëzit që janë të hapur dhe të ndajnë gjërat personale janë parë veçanërisht tërheqëse.

7. Ajo mbështet qëllimet tuaja

Për një kohë të gjatë, shkencëtarët u përpoqën të vërtetonin se meshkujt preferonin të martoheshin me gra të dobëta. Në librin e saj "Pse burrat e mençur martohen me gra të zgjuara", Christine C. Whelan fillon debutimin e plotë të këtij miti dhe dëshmon me statistika se gratë e suksesshme, të arsimuara martohen me njerëz po aq të zgjuar. Një grua e fortë do t'ju motivojë. Një person i dobët shpesh tenton të harrojë qëllimet e tij ose të saj. Këta njerëz jo vetëm i japin përparësi qëllimeve të partnerëve të tyre dhe kanë tendencë të bashkëveprojnë plotësisht.

8. Ajo ka një marrëdhënie të mirë me prindërit e saj

Nëse doni të dini se çfarë do të jetë partneri juaj 30 vjec, shikoni prindërit e tyre. Nëse doni të dini se si do t'ju trajtojnë pas 30 viteve, shikoni se si i trajtojnë tani prindërit e tyre. Por kjo nuk do të thotë se marrëdhënia e saj me prindërit e saj gjithmonë duhet të jetë e përsosur.

9. Ajo është e mirë

Shkenca thotë se çelësi për një marrëdhënie të gjatë dhe të lumtur janë mirësia dhe bujaria.

10. Ajo mbetet e qetë në debate dhe ju qetëson shumë

Debatet janë një pashmangshmëri e të gjitha marrëdhënieve. Kurrë mosmarrëveshje nuk janë një shenjë e një marrëdhënieje të qëndrueshme. Studiuesit e Universitetit të Kalifornisë Berkeley dhe Northëest University kanë shoqëruar 80 çifte për 13 vjet dhe kanë kuptuar se një marrëdhënie do të zgjasë më gjatë, nëse gruaja mund të qetësohet gjatë një debati dhe e ndërpret atë.

11. Ajo bën gjëra të marra me ju

Një studim afatgjatë i Universitetit të Miçiganit me 4864 individë të martuar tregoi se çiftet më të lumtura janë ata që pinë alkool së bashku. Natyrisht kjo nuk do të thotë që alkoolistët janë partnerë më të lumtur. "Mund të jetë se çiftet që bëjnë më shumë aktivitete të kohës së lirë së bashku kanë cilësi më të mirë martesore", thotë Kira Birditt, autorja e studimit.

12. Ajo ka një jetë të saj

Një grua ka një jetë që është jashtë boshtit të saj martesor. Kështu që ajo ka shoqëri, kolegë, miq dhe ju duhet ta pranoni këtë.

13. Ajo pranon gabimet tuaja

Shumë marrëdhënie duket se përbëhen nga një partner që kritikon tjetrin. Pantallonat e tyre të shëmtuara, shaka e tyre e keqe, zakonin e tyre të bezdisshëm për të përtypur me zë etj. Nëse keni gjetur një grua që mund t'ju pranojë edhe kështu, duhet ta konsideroni veten me fat.

14. Fal gabimet

Falja është themeli i një marrëdhënieje të shëndetshme. Njerëzit nuk janë të përsosur dhe as ti nuk je. Do të ketë raste kur pa dashje bëni diçka që dëmton partnerin tuaj. Dhe atëherë do t'ju duhet që ajo të jetë në gjendje t'ju falë.

Nëse keni gjetur një grua që ka disa ose të gjitha këto cilësi, trajtojeni mirë dhe mos e lini kurrë të shkojë. Jeta jote do të jetë më e mirë për ta pasur atë.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet