Amendola: Roma dëshiron Tiranën në Bashkimin Europian

Italia do të rihapë çështjen e hyrjes në Bashkimin Europian të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut, pasi propozimi u refuzua për shkak të kundërshtimit të Francës.

Kjo është thënë në Tiranë, në një intervistë televizive, nga Vincenzo Amendola, ministri italian për Çështjet Europiane, i cili përsëriti qëllimin e Romës për të rikuperuar atë që e quante “një gabim”.

“Një gabim serioz politik, dhe siç tha kryeministri Conte në fund të takimit, gjithashtu një gabim historik. Sepse shumë nga vendet që kërkojnë të marrin pjesë në procesin e pranimit, dhe në veçanti Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut kanë bërë shumë në terma të reformës së arkitekturave të tyre institucionale”, tha ai.

Sidoqoftë, sipas ministrit Amendola, së shpejti do të përballemi me një skenar të ri.

“Ekziston një Komision i ri që hyn në lojë në dhjetor, kështu që ne do të duhet të presim deri në mars, kur, së bashku me Komisionin e ri, ne do të punojmë për atë që do të jetë një pikë e rëndësishme për vendimin tonë”, shtoi ai.

“Unë besoj se ka një shumicë të qartë në Këshill dhe gjithashtu në Komisionin Europian në përkrahje të pranimit të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut. Dikush mendon se procesi i pranimit duhet të përditësohet, por gjithsesi shumica mendon atë që Italia ka përsëritur gjithmonë, hapjen e negociatave”, tha Amendola. /Ata/

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet