Brexit, Londra dorëzohet: nuk jemi të aftë të firmosim marëveshje

Britania e madhe nuk është në gjendje të negociojë marëveshje tregtare pas Brexit. Ministri për tregtinë e jashtme Liam Fox pranon se Londra do t'a ketë thuajse të pamundur të merret me marëveshje të jashtme tregtare pas daljes nga Bashkimi europian, shkruan Politico. Britania e madh nuk ka personel dhe profesionalizëm të mjaftueshëm për ta bërë këtë. Për 40 vite me radhë këto marëveshje i ishin deleguar Brukselit. Shëmbulli i parë është marëveshja e arritur ndërmjet Kryeministres Theresa May dhe kolegut japonez Shinzo Abe për një marëdhënie të partneritetit ekonomik, si "prioritet i menjëhershëm", pas Brexit.Mungojnë burimet për të rinegociuar, të paktën 40 marëveshje tregtare. "Nuk kemi aftësi për ta bërë", pranojnë burimet pranë qeverisë May.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet