Cilat vende europiane konsumojnë më shumë alkool?

Familjet brenda Bashkimit Europian gjatë vitit 2018 kanë shpenuar thuajse 130 miliardë euro në pije alkolike. Lajmin e konfirmon Eurostat. Në krye të klasifikimit tre republikat baltike, ku konsumimi nëpër shtëpi ka qenë shumë herë më i lartë sesa mesatarja europiane. Italia ( 0,9%), Spanja (0,8%) dhe Greqia (0,9%) është ndër ato vende ku konsumimi i alkoolit ka qenë ndër më të ulëtit. Në Estoni alkooli zë 5,2% të shpenzimeve totale të familjeve. Në vend të dyte më 4,9% Letonia, e ndjekur më pas nga Lituania me 4%. Pas tyre vjen Polonia (3,5%), Republika Ceke (3,3%), Hungaria (3%) dhe Finlanda (2,8%).

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet