Der Leyen: Bisedimet për buxhetin europian nuk do të jenë të lehta

Këshilli i jashtëzakonshëm mbi bilancin europian që do të zhvillohet javën e ardhshme ndodh në një kohë e rëndësishme për Europën, deklaroi presidentja e Komisionit Europian Ursula von der Leyen, në seancën plenaren të parlamentit të Bashkimit Europian.

‘’Ne kemi synime politike ambicioze, koha kalon dhe nëse buxheti nuk do të miratohet nuk do të jemi në gjendje të fillojmë punën për prioritete të reja duke i financuar ato me buxhetin e ri”, shtoi presidentja.

Von der Leyen saktësoi se ajo nuk do të pranojë askënd me një buxhet që nuk garanton që të paktën 25% e tij të jetë për të luftuar ndryshimet e klimës.

Ajo parashikuan se negociatat nuk do të jenë të lehta.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet