Juncker: Nevojë për një patriotizëm të ndershëm, nacionalizmi është antivlerë

Ka të ngjarë që dimensionet e grupimeve politike në Parlamentin e ardhshëm Europian të ndryshojnë dhe kjo do të ketë një reflektim mbi përbërjen e institucioneve, theksoi presidenti i Komisionit Europian, Jean-Claude Juncker, në një intervistë për gazetën hungareze HVG. ”Entuziastët e nacionalizmit të çmendur do të duhet të paguajnë një çmim mbi pasojat që do të vijnë nga nacionalizmat”, shtoi ai. “Unë i respektoj kombet, nuk mund të ndërtojmë një BE kundër vullnetit të kombeve, por mund të ndërtojmë vlera kundër nacionalizmit, pasi keni nevojë për patriotizëm të shëndetshëm dhe ne e kemi atë”, përfundoi ai.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

1 Komentet

  1. Edmond Kaceli   e Enjte 2 Maj, 2019

    Nacionalizmi eshte e vlere kur perdoret ne menyre te drejte.