Komisioneri i BE, pa pastruar drejtësinë nuk ka integrim në BE

Reforma në drejtësi është miratuar, por tashmë nevojitet zbatimi rigoroz i saj. Kështu u shpreh komisioneri i BE, gjatë një takimi me kryeministrin e Shqipërisë ku përmendi vettingun si një ndër kushtet themelore për të qenë pjesë e familjes europiane.

“Një nga rezultatet e para që duhet të kemi për të marrë rekomandimin pozitiv është ai që njihet si procesi i vetingut, i famshmi pra, procesi i vetingut, i cili sapo ka filluar dhe unë pres rezultatet e para t’i shikojmë në fillim të vitit”. Komisioneri vlerësoi luftën ndaj kanabizimit të vendit, dhe uljen e azilkërkuesve, si dy cështje që tregojnë për ecurinë e vendit. Hahn dha edhe një mesah për opozitën, ku theksoi se diskutimet e prtive politike janë tejet nomale, por përsa i përket objektivit kryesor kombëtar i gjithë vendi duhet të jetë i bashkuar.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet