Jeremy Corbyn

Laburistët janë gati të kërkojnë një referendum të dytë mbi Brexit

Corbyn ka bërë publik propozimin e tij mbi një amendament që parashikon një konsultim të dytë me bashkimin Europian, para divorcit. Kjo në tentativë për të frenuar dhe arratistjen e deputetëve nga partia e tij. Më datë 27 Shkurt, të mërkurën, Laburistët do të propozojnë tre amendamente që do të mbajnë larg rrezikun e një daljeje nga BE pa marëveshje, në rast se kryeministrja Theresa May do të nuk do t'ia dalë të firmosë planin e saj, me ta. Një prej amendamenteve krijon mundësinë e një referendumi të dytë për Brexit. Laburistët duan një largim më të butë nga BE, duke qendruar brenda bashkimit doganor, dhe duke ruajtur një afërsi të konsiderueshme me tregun europian.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet