Ministri i punëve të jashtme gjermane Heiko Maas

Marrëdhëniet e fqinjësisë së mirë e bëjnë Ballkanin më interesant për BE, përveç Schengenit Ballkanit

Marrëveshja e lëvizjes së lirë mes tre vendeve ballkanike është parë si një proçes i cili duhet ti bashkohet atij të çeljes së negociatave dhe Gjermania vazhdon të qëndrojë në krah të çeljes së negociatave për integrimit europian, përballë francës. Kjo është jo çfarë duket përpara kuintave.

"Ne nuk shohim të ketë alternativa të tjera përveç proçesit të pranimit në BE", pat thënë në një intervistë Ministri i jashtëm gjerman Heiko Mass i cili shtoi se "përmirësimi i bashkëpunimit rajonal plotëson proçesin e pranimit në BE" dhe se në përgjithsi marëdhëniet e mira të fqinjësisë dhe bashkëpunimit të mirë ekonomik "e bëjnë Ballkanin Perëndimor në përgjithësi më interesant" për gjermaninë dhe europën.

Ndërsa BEnë proçesi i Schengenit Ballkanit rrezikon ta mënjanojë nga përfitimet ekonomike dhe të çelë aleanca të reja ekonomike, Kosova e ka kritikuar këtë hap, që me shumë mundësi është parë si një tentativë afrimi mes Tiranës dhe Beogradit.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet