Gjatë një konference për shtyp Kryeministri Edi Rama dhe Federica Mogherini

Mogherini, zgjidhëm krizat e Ballkanit perëndimor

Integrimi i Ballkanit Perëndimor do të jetë në prioritetet e 2018tës. Shefja e Diplomacisë së Bashkimit Europian, Federica Mogherini, thotë se janë të mbartura që nga viti i kaluar. ”Nuk ishte një vit i lehtë për Balkanin. I vizitova të gjashtë kryeqytetet e rajonit në disa prej momenteve më të vështira, në disa raste gjatë krizave të thella politike. Sot, falë vendimeve të guximshme dhe punës së madhe që kryem së bashku, këtyre krizave iu është dhënë një drejtim dhe shumica janë zgjidhur”, shkruan Mogherini.Rruga drejt reformave ka rifilluar (pavarësisht se ka shumë punë për të bërë) dhe busulla e integrimit të Bashkimit Europian po tregon rrugën. Në listën e proriteteve, Mogherini rendit edhe europën e bashkuar për çështjen e Jeruzalemit.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet