Shqipëria merr mbështetjen e presidentes së KEsë për negociatat

Shqipëria merr mbështetjen e Bashkimit Europian për çeljen e negociatave, së bashku me Maqedoninë e veriut. Në mesazhin e parë pas marrjes së postit, Presidentja e KE është shprehur se riafirmon perspektivën europiane të Ballkanit Perëndimor dhe sheh një rol të rëndësishëm në procesin e reformave të vazhdueshme në të gjithë rajonin. “Unë dëshiroj të riafirmoj perspektivën europiane të Ballkanit Perëndimor dhe shoh një rol të rëndësishëm në procesin e reformave të vazhdueshme në të gjithë rajonin, ku kemi të njëjtin kontinent, të njëjtën histori, të njëjtën kulturë dhe sfida të njëjta. Unë e mbështes plotësisht dhe të qëndrojë prapa propozimit të Komisionit Europian për të hapur negociatat me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë”, thekson presidentja e zgjedhur Ursula von der Leyen në udhëzimet politike për Komisionin e ardhshëm. (2019-2024).

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet