0,4% rritje ekonomike në vendet e Bashkimit europian

Rreth 0,5% u rrit ekonomia në zonën Euro, nga janari në shkurt të këtij viti, ndërsa në vendet e Bashkimit europian kjo rritje ishte 0,4%. Lajmi u dha nga Zyra e statistikave të BEsë Eurostat. Në krahasim më të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, Produkti i brendshëm bruto u rrit me 1,7% në eurozonë dhe 1,9% në BE. Shifrat e Produktit të brëndshëm bruto janë një masë e vlerës totale të mallrave dhe shërbimeve të prodhuara, dhe një masë e gjerë e aktivitetit ekonomik si dhe shëndetit.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet