Apple humbet shumë nga shitjet në Kinë. Koronavirusi shkaktari kryesor

Rritet tregu i sistemit Android

“Apple ka shitur më pak se 200 mijë telefona të mençur Iphone në Kinë brenda Janar-Shkurtit”, kanë deklaruar autoritetet e informacionit për elektronikën, kjo për shkak të koronavirusit. Kina ka postuar kurbën e shitjeve e cila ka rënë në mënyrë drastike, duke u kërkuar banorëve të mos e publikojnë deri në fund të marsit nga frika e ndonjë dëshire për t’iu larguar përdorimit të programit, pavarësisht se deri në fund të Janarit kurba ka shkuar shumë mirë për shkak të festës së pranverës si një dhuratë për pushime.

Gjatë gjithë kohës, shitjet e tregut të telefonave celularë kanë kaluar deri në 6.34 milion copë për shkurtin, gati 54.7 për qind gati 14 milion më pak se një vit më parë. Prodhuesit kundërshtarë të Androidit, kryesisht produktet e kompanisë Huawei, Xiaomi dhe Vivo, kanë patur ngritje, nga ku të dyja bashkë kanë patur ngritje të madhe të kurbës së shitjeve nga 12.72 milion në Janar, tashmë në 85 milion në fund të shkurtit.

Shitjet e Apple ranë në 494 mijë në Shkurt nga 1.27 milion në Janar. Gjatë janarit, Apple kishte tregun me jo më pak se 2 milion shitje. Ekonomistët e kompanive, deklarojnë se “tregu i telefonave të lëvizshëm do të ulet në 40 për qind në çerekun e parë të vitit për shkak të koronavirusit, pasi shumë prej materialeve nuk janë shitur së bashku me telefonat”.

Dyqanet Apple në Kinë janë mbyllur për të paktën 3 javë për shkak të shpërthimit të koronavirusit. Shefi i koorporatës së kompanisë, Tim Prepare, u ka shkruar një letër blerësve duke i vënë në djeni se “nuk do të mund të venë në dispozicion shumë prej programeve si rezultat i problemit të sapopërmendur”.

Author

Shkruaj një koment

0 Komentet