Banka e Shqipërisë: treguesi i ndjesisë ekonomike rritet me 1.8%

Banka e Shqipërisë ka publikuar të dhënat e vrojtimit të besimit të biznesit dhe konsumatorëve, ku tregojnë se ndjesia ekonomike është rritur me 1.8%. Kjo rritje erdhi si pasojë e ndikimit të besimit në sektorin e ndërtimit, ndërsa sektori i shërbimit dhe industrisë shënoi rënie. Balancat e blerjeve të mëdha u rritën me 3.3% dhe situatat e të ardhurave dhe shpenzimeve u rrit me 2.2%. Treguesit e besimit për sektorin e ndërtimit u rrit me 7.2%, ndërsa besimi në sekttorin e shërbimeve ra me 2.2%.Inflacioni për muajin shtatorë është 1.6%, ndërsa një vit më parë ishte 1.6%.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet