Genti Beqiri, Drejtori i Agjencisë së zhvillimit të investimeve

Austriakët: zgjedhjet nuk do të japin siguri ekonomike

Biznesmenët austriakë nuk besojnë se Shqipëria është një vend tërheqës për investimet direkte. Rreth 29% e bizneseve austriake e mendojnë këtë. Sipas një raporti të Advantage Austria Albania për periudhën Shtator-Tetor 2016, rreth 43% e bizneseve austriake mendojnë se situata ekonomike është përkeqësuar gjatë vitit 2016, ndërsa 72% e tyre thonë se situata nuk do të ndryshojë gjatë këtij viti.

Rreth 29% e tyre e vlerësojnë shumë të ulët tërheqjen e tregun shqiptar për investimet direkte.

Cilat janë problemet më të mëdha? Korrupsioni, mungesa e sundimit të ligjit, burokracia dhe problemet e administrimit të klientëve.

Shumica e të anketuarve mendojnë se Reforma në drejtësi është thelbësore dhe shumë e rëndësishme për kthimin e besimit tek investitorët e huaj, por ata nuk mendojnë se zgjedhjet parlamentare do të shkojnë në favor të situatës ekonomike. Drejtori i Agjencisë së zhvillimit të investimeve Genti Beqiri mendon se sipërmarrjet austriake janë të vendosura në majë të sistemit bankar, sgurimeve dhe energjitikës.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

2 Komentet

  1. etleva  e Martë 25 Prill, 2017

    ata kane udhehequr boten!!!

  2. C'i do austriket  e Martë 25 Prill, 2017

    Teknollogjine e kane te gjermaneve apo te tjereve, dhe austriaket jane shume sharmante, domethene genjeshtara, dhe po te investojne do jete per perfitimin e tyre dhe jo tonin se jane derra qe u duket vetja pushtues