Buxheti 2018: 200 milion euro më shumë se 2017

Draft i buxhetit të 2018 është gati dhe do të paraqitet në kuvend për tu miratuar. Qeveria parashikon të mbledhë 464 miliardë lekë më shumë se vitin e shkuar. Vetëm nga taksa e re e tokës parashikohet të mblidhen rreth 2.7 miliardë lekë më shumë. Tatimet dhe doganat do të sjellin rreth 19% të të ardhurave ne buxhet, ndërsa TVSH-ja do të sjellë 9% fitime më shumë.

Përsa i përket shpenzimeve qeveria ka parashikuar që 4 miliardë lekë ti përdorë për kompensim të pronarëve. Shpenzime të shmta do të ketë edhe investimet publike arsim, shëndetësi, energji dhe infrastrukturë.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet