Japoni, rritet papunësia me 2,5%

Është rritur papunësia më 2.5% në Japoni, bënë të ditur sot burime zyrtare. Sipas të dhënave zyrtare, gjatë Shkurtit papunësia ishte 65,78 milionë, rritje prej 1,51 milionë ose 2,3%, në krahasim me të njejtën periudhë të vitit të kaluar. Shkalla relativisht e ulët e papunësisë mbulon problemin e qëndrueshëm të papunësisë së Japonisë, veçanërisht tek gratë dhe të rinjtë. Proporcioni i punëtorëve të përkohshëm dhe me orar të pjesshëm përbënte 38,1 % të fuqisë punëtore në vend gjatë muajit shkurt.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet