OSHEE nis importin e energjisë

Operatori shpërndarjes së energjisë elektrike, (OSHEE) nisur nga situata e vështirë hidrike (mot i nxehtë dhe pa reshje), ka hapur proçedurat për blerjen e 285 mijë Megavat energji nga importi.ër periudhën 28 Qershor-31 Korrik. Me sasinë e shpallur për të blerë, OSHEEja synon të plotësojë 53 për qind të konsumit, ndërkohë që pjesa tjetër prej 47 për qind do të përballohet nga prodhimi vendas. Sipas të dhënave nga Korporata Elektroenergjetike, rezerva hidrike në liqenin e Fierzës është 15 metra më i ulët sesa në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet