Së shpejti në treg kartmonedha e re L10.000: vitin tjetër prerje të reja në treg

Banka e Shqipërisë lajmëroi emetimin e një kartmonedhe të re 10.000 Lekë, e cila d të hyjë në treg në vitin 2010. Aktualisht kartëmonedha është në fazën e dizenjimit dhe konfigurimit, teksa gjatë vitit tjetër do të futet në qarkullim prerje të reja të kartëmonedhave ekzistuese 200, 500 dhe 1000 lekë. Në mbledhjen e fundit, Këshilli Mbikqyrës i BSH miratoi vendimin për vizatimin e tematikës dhe listës së elementeve të sigurisë për kartëmonedhën me prerje prej 10000 lekësh. Figura që do të shfaqet në kartmonedhë do të jetë ajo e Asdrenit, me nje varg të zgjdhur nga Him'ni Kombëtar.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet