12.000 fëmijë arratisen çdo javë për t'i shpëtuar dhunës në Bangladesh

Çdo javë, deri në 12,000 fëmijë nga pakica muslimane Rohingya ikin nga Bangladeshi në Burma për t'i shpëtuar dhunës. Sipas agjencisë së OKB-së për fëmijët, kushtet e dëshpëruara të jetesës dhe sëmundjet kërcënojnë më shumë se 320,000 refugjatë të vegjël Rohingya të cilët kanë ikur nga jugu i Bangladeshit nga fundi i gushtit (rreth 10,000 kanë kaluar kufirin në ditët e fundit).

"Shumë refugjatë të vogla nga Rohingya kanë dëshmuar në Burma mizoritë që asnjë fëmijë nuk duhet ti shohë", tha Drejtori Ekzekutiv i UNICEF-it, Anthony Lake. "Këta fëmijë kanë nevojë urgjente për ushqim, ujë të pijshëm, higjienë dhe vaksinat për t'i mbrojtur ata nga sëmundjet që lulëzojnë në situata të jashtëzakonshme," vazhdoi drejtori i agjencisë së OKB-së për fëmijët.

"Ata gjithashtu kanë nevojë për ndihmë për të kapërcyer gjithçka që ata kanë duruar, ata kanë nevojë për arsim dhe shpresë. Kjo krizë po vjedh fëmijërinë e tyre, por ne nuk duhet të lejojmë që e ardhmja t’ja vjedhë sërisht. Përveç kësaj, mbështetja për fëmijët e traumatizuar nga dhuna duhet të forcohet.”

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet