''Ai nuk është presidenti im'', amerikanët në rrugë kundër Trump

Nëpër rrugët e New Yorkut, ashtu si dhe në shumë qytete të tjera amerikane janë ndezur protestat kundër presidentit të sapozgjedhur amerikan Donald Trump. Në rrjetet sociale hashtag-ët #TwitterBlackOut dhe #HesNotMyPresident po bëjnë xhiron e botës. Ata që po shprehen dhunshëm kundër Trump janë minoranca, emigrantë, gratë, dhe komuniteti Lgbtq.

Dhuna ka përfshirë sidomos qëndrën e New Yokut, në zemër të Manhattan, ku ndodhet Trump Tower në Fifth Avenue. Kordonët e policisë u përpoqën të mbajnë turmën e cila po drejtohej përpara zyrave të Trump. Rreth 30 persona janë arrestuar. Protesta ka patur dhe në Californi, Los Angeles, Ucla, në universitetin Santa Barbara.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

1 Komentet

  1. eri  e Enjte 10 Nëntor, 2016

    mos ta kishin votu