Arrestimi i deputetëve turq në Turqi: Be thirrje për takim në Ankara

Policia turke arrestoi sot drejtuesit e disa deputetëve të partisë kryesore prokurde në Turqi. Bëhet fjlë për Selahattin Demirtas dhe Figen Yuksekdag, që drejtojnë së bashku Partinë demokratike të popujve (HDP). Ngjarja ndodhi disa orë pas një sulmi kamikaz në Dijarbakir. Ngjarja nuk është pritur mirë nga Bashkimi Europian. Nëpërmjet kryediplomates Federica Mogherini shpreh: "shumë shqetësim për arrestimin e Selahattin Demirtasit (…) dhe deputetëve të tjerë të partisë prokurde HDP. Jemi në kontakt me autoritetet" tha Mogherini e cila bën thirrje për një takim të ambasadorëve të BEsë në Ankara.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet