BE duhet të ndryshojë politikat ndaj turqisë

Ministri austriak i punëve të jashtme kerkon që Europa të rrisë tonet më turqinë, duke hequr dorë nga akordimi i miliarda eurove të premtuar, kjo për shkak se sipas tij Turqia nuk respekton marrëveshjen migratore me Brukselin. Austria kërkon që BE të mblidhet dhe ta diskutojë sa më parë çështjen me turqinë. “Gjatë viteve të fundit, Turqia po distancohet gjithnjë e më tepër nga BEja - tha ai - ndërsa politika jonë ka mbetur e njëjtë. Kjo vijë politike nuk mund të funksionojë”, tha ai, duke shtuar se Ankaraja ka ndryshuar qëndrim ndaj premtimeve të saj.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet