Conte merr mandatin nga presidenti për formimin e qeverisë

Presidenti italian, Sergio Mattarela ngarkoi sot kryeministrin në detyrë, Giuseppe Conte për formimin e një qeverie të re e cila do të mundësojë daljen nga kriza pa kaluar në zgjedhje të parakoshme.

Zgjidhja erdhi pas konsultimeve të një dite më parë mes Lëvizjes 5 Yjet dhe Partisë Demokratike.

“I trasmetuam presidentit se kishim pranuar propozimin e L5Y( Lëvizja 5 Yjet) për emrin e presidentit të Këshillit të Ministrave”, theksoi sekretari i PD Nicola Zingaretti , në përfundim të konsultimeve.

“Ne gjithashtu konfirmuan me vendosmëri nevojën për të ndërtuar një qeverisje të përparuar dhe të pandërprerë,” shtoi ai.

“Le të jetë e qartë se nuk ka stafetë për të vazhduar dhe nuk ka dëshmitar për të mbledhur, por përkundrazi një sfidë e re për të filluar. Qeveria e re do të sjellë fillimin e një sezoni të ri, civil, shoqëror dhe politik”, përfundoi Zingaretti.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet