Gjermani: Merkel humbet pikë, rritet partia antiemigracion

Ndasitë brenda koalicionit konservator të udhëhequr nga kancelarja gjermane Angela Merkel, kanë dobësuar mbështetjen e dhënë nga publiku, ndaj mazhorancës qeverisëse. Kjo ka çuar në rritjen e partisë anti-emigracion Alternativa për Gjermaninë, sipas sa thuhet në një sondazh që u publikua të Dielën. Partia e Merkel është bllokuar me 31 pikë, dy më pak se çfarë kishte shfaqur sondazhi i tjetër. Konservatoret shfaqen të ndarë për shkak të mosmarrëveshjeve për çështjen e emigracionit dhe kjo ka rritur piket e partive të tjerë antiemigracion.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet