Gjykata kundërshton mocionin për të bllokuar pezullimin e parlamentit britanik

Një gjykatë skoceze kundërshtoi një mocion për të bllokuar planin e kryeministrit Boris Johnson për të pezulluar parlamentin nga mesi i shtatorit deri në mes të tetorit. Gjykatësi Doherty i Gjykatës së Edimburgut vendosi të mos lëshojë një masë provizore, (ekuivalenti skocez i një urdhri), që do të parandalonte pezullimin e parlamentit, në pritje të seancës më 6 shtator. Procedimi gjyqësor u ngrit në fillim të kësaj vere dhe u mbështet nga 75 ligjvënës britanikë. Johnson tha të mërkurën se ”ndërprerja ishte e nevojshme që qeveria e tij të ishte në gjendje të nisë zyrtarisht axhendën e saj legjislative për vitin e ardhshëm”. Oferta të ngjashme për të ndaluar pezullimin u paraqitën në Gjykatat e Larta në Belfast dhe Londër. Ish-kryeministri konservator, John Major tha se ai do ta mbështeste këtë përpjekje.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet