Gripi i shpendëve, virusi H7N9 gjithnjë e më kërcënues

Shqetësimi për virusin e shpendëve H7N9, vazhdon të jetë shqetësues. Virusi u identifikua fillimisht në Kinë në 2013, dhe u rikthye ne fund të 2016. Modeli po studiohet në laboratore për të parë në ka efekte tek njerëzit.

"Ky studim hap skenare shqetësuese, për shkak se ajo tregon lehtësinë e transmetimit nga shpendët tek gjitarët", shpjegon Giuseppe La Torre, Departamenti i Shëndetit Publik dhe Infektive në Universiteti Sapienza i Romës. "Vëmendja e botës shkencore në lidhje me këtë virus është shumë i lartë që nga zbulimi i tij - kujton eksperti - për shkak se mund të shkaktojë komplikime të rënda të dështimit të frymëmarrjes dhe dështimit të shumëfishtë të organeve."

Deri më tani, rreth 1,600 njerëz janë infektuar (pothuajse të gjitha në kontakt me shpendët) dhe mbi 600 kanë vdekur. Për ngritjen e alarmit ishte rasti i një pacienti kinez që vdiq nga gripi i shpendëve, pavarësisht trajtimit.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet