Hong Kong ndalon tregtinë e dhëmbëve të elefantit

Konservatorët kanë njoftuar vendimin historik, të cilin ata shpresojnë se do të sjellë lehtësim për elefantët. Sipas ligjit të ri, Hong Kong ka në plan të shkëpusë rezervat e fildishit (dhembëve të elefantit) deri në vitin 2021. Ligjbërësit në Hong Kong votuan me shumicë dërmuese të mërkurën në favor të shfuqizimit të tregtisë së dhëmbëve të elefantit deri në vitin 2021 në territorin e saj. Ky veprim çon në ndalimin e plotë të Kinës ndaj shitjeve të tyre, i cili hyri në fuqi në fund të vitit 2017. Si rezultat i kësaj praktike, rreth 20,000 elefantë vriten ilegalisht çdo vit, sipas organizatës World wildlife Fund (WWF). Projekt-ligji rrit ndëshkimet për një maksimum prej 10 milionë dollarë, si dhe dënim me 10 vjet burg. Çdo vit po rezulton që elefanët vriten akoma më shumë duke reduktuar ndjesgëm numrin e tyre.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet