Merkel krijon 'Koalicionin e Madh' për të qeverisur

Katër muaj pas zgjedhjeve, gjermanët kanë më në fund 'Koalicionin e madh' mes konservatorëve te Angela Merkel dhe Social-Demokratëve të Martin Shulc. Ky i fundit pritet të jetë në krye të diplomacisë së huaj, ne qeverinë e re. Përveç ndarjes së ministrive një tjetër pikë e debatuar ishin dhe të drejtat e punësorëve dhe kujdesi shëndetësor. Pas kësaj arritjeje, 460.000 anëtarët e partisë Social demokrate do të shprehin nëpërmjet votës nëse e pranojne apo jo këtë marëveshje.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet