Gianmarco Negri

Në Itali zgjidhet kryetari i parë transgender

Ai është kryebashkiaku i parë transgender në Itali dhe është vetëm 40 vjeç, avokat i nderuar dhe i nderuar nga të gjithë. Gianmarco Negri ka fituar bashkinë e Pavias, nëpërmjet një liste civile të majtë. Ai bëhet kështu kryetari i parë transgendër në Itali. Ka lindur grua, (quhej Maria), dhe më pas ka bërë ndërhyrje kirurgjikalë për të ndërruar seks, përfshi më pas dhe ndërrimin e emrit në gjendjen civile. Me 37,54% të votavë ka fituar në mënyrë të befasishme zgjedhjet asministrative në Tromello, një qyteze më 3.7000 banorë në Lomellina (provinca e Pavias), nën slloganon Ndryshime për Tromello. Shoqatat e homoseksualeve kanë reaguar pozitivisht ndaj lajmit si brenda ashtu dhe jashtë vendit.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet