Pas Francës dhe Holanda ndalon burkan në vendet publike

Burka, apo ndryshe mbulimi i plotë i fytyrës ndalohet tani e tutje në Holandë. Bëhet fjalë për vende publike si institucione shkollash, spitalesh, godina publike dhe transport publik. Ligji i ri gjithsesi ka ngjallur debate të shumta në vend. Në 17 milionë banorë, sipas statistikave janë rreth 400 gra që përdorin burkan, ose nikabin në vend. Holanda miraton ligjin pas Belgjikës dhe Francës.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet