Prokuroria vë nën akuzë për korrupsion bankën BBVA

Prokuroria spanjolle kërkoi sot vënien nën akuzë të bankës së dytë më të madhe të vendit, BBVA, si person juridik, për përfshirjen e saj në një aferë përgjimesh të paligjshme ku ishte i përfshirë një ish-polic.

”BBVA është e dyshuar për korrupsion dhe zbulim të sekreteve”, thuhet në një komunikatë të Prokurorisë Speciale Anti-korrupsion.

Gjyqtari i ngarkuar për çështjen në Gjykatën Kombëtare, gjykatë e lartë e ngarkuar për çështjet financiare, pritet tashmë të vendosë nëse do të vërë nën akuzë apo jo bankën.

Në fillim të korrikut, nëntë ish-drejtues si dhe drejtues aktualë të bankës u vunë nën akuzë në po të njëjtën çështje për të njëjtat krime të dyshuara /Ata/

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet