Rumani. Shkatërrohet pylli Prahova për shkak të stuhisë

Vijnë menjëherë në mendje ato që ndodhën në vitin 2018 në pyllin Stradivari mes Trentinos dhe Friulit pas ngjarjes së një dite më parë. Këtë herë ngjarja ka ndodhur në Rumani, ku në zonën Prahova vetëm pak më në veri të Bukureshtit, një pyll thuajse është shkatërruar për shkak të goditjes së një uragani, ndërkohë që gjithçka përreth ka patur kohë të keqe dhe shi të fortë me tempratura të ulëta.

Me qindra pemë të rrëzuara dhe dhjetëra rrugë të bllokuara. Punonjësit e ndihmës së shpejtë kanë punuar edhe nën 11 gradë për të rrisjellë vendin në normalitet. Në kuotë të madhe edhe stuhia e dëborës. Madje edhe veriu i europës është pushtuar nga stuhia Ciara, e cila ka detyruar ndalimin e të gjitha festimeve në kryeqytetin francez si dhe mbylljen e kullës Eiffel.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet