SHBA tërhiqet nga marrëveshja me Kombet e Bashkuara për migracionin

Misioni amerikan në OKB ka njoftuar sekretarin e përgjithshëm se Shtetet e Bashkuara do të përfundojnë pjesëmarrjen në Compact Global për migracionin. Kështu është shprehur ambasadori i SHBA në UN Haley. Shtetet e Bashkuara do të tërhiqen nga marrëveshja e Kombeve të Bashkuara për migrimin, e cila është nënshkruar në Global Compact në shtator 2016. Ambasadori i SHBA në OKB, Nikki Haley, njofton se marrveshja nuk është në linjë me politikat e emigracionit dhe refugjatët amerikanë dhe me parimet e administratës së Trump. ''Vendimet tona të emigracionit duhet të merren gjithmonë nga amerikanët dhe vetëm nga amerikanët '', theksoi Haley, '' Misioni amerikan në OKB ka njoftuar Sekretarin e Përgjithshëm se Shtetet e Bashkuara do të përfundojnë pjesëmarrjen e saj në Compact Global për migracionin''. Marrëveshja, e quajtur Deklarata e Nju Jorkut, përmban dispozita që nuk janë në përputhje me politikat amerikane. Kjo është arsyeja pse Presidenti Trump ka vendosur që Shtetet e Bashkuara do të përfundojnë pjesëmarrjen e tyre. "Ne do të vendosim se si të kontrollojmë më mirë kufijtë tanë dhe kush do të jetë i autorizuar për të hyrë në vendin tonë”, theksoi Haley, “qasja globale e Deklaratës së Nju Jorkut nuk është thjesht e pajtueshme me sovranitetin amerikan.”

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet