Sekretari i Mbrojtjes së SHBA: Koreja e Veriut nuk është e aftë të godasë SHBA

Sekretari i Mbrojtjes James Mattis tha të premten se nuk beson se raketat aktuale balistike ndërkontinentalë të Koresë së Veriut janë të afta të godasin SHBA. Ai shtoi se Shtetet e Bashkuara ende po e vlerësojnë situatën. Ky përfundim sipas Mattias, ka ardhur në bazë të vlerësimeve që SHBA ka kryer për raketën e fundit që Koreja e Veriut hodhi dhe që nuk demostroi një aftësi për të goditur SHBA. Testi gjithashtu dështoi të demonstrojë disa arritje thelbësore që Koreja e Veriut do të duhej të kishte nëse do të përbënte një kërcënim për SHBA-në.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet