Sirianët, si ish-jugosllavët do të kthehen në vendin e tyre

Refugjatët sirianë do të kthehen në vendin e origjinës, sapo lufta të mbarojë. Kancelarja gjermane, Angela Merkel qetësohen shpirtrat e trazuar të qytetarëve gjermanë, të cilet janë të irrituar pas deklaratave që bëri ajo, për pritje pa hesap të refugjatëve në vend. Në kongresin e degës rajonale të Partisë konservatore CDU, ajo tha: “Shpresojmë që me vendosjen e rendit dhe paqes, refugjatët do të kthehen në Siri. Kur organizata e Shtetit Islamik do të rezultojë e humbur në Irak, ata do të kthehen në vendin e lindjes." Merkel iu referua ish jugosllavevë në vitet 90të, kur shumica u kthyen në vendin e origjinës pas përfundimit të luftës atje.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet