Theresa Maj në bisedime me presidentin kinez Xi Jinping

Therese May do të takohet me presidentin Xi Jinping për bisedime në ditën e dytë të vizitës së saj në Kinë. Agjenda pritet të mbulojë çështjet e tregtisë dhe sigurisë, përfshirë programin bërthamor të Koresë së Veriut. Kryeministrja është në Kinë në krye të një delegacioni biznesi 50-vjeçar. Pjesë e diskutimeve të saj do të jenë edhe shqetësimet mjedisore. Zonja May ka njoftuar një përpjekje në Mbretërinë e Bashkuar-Kinë për të forcuar një veprim ndërkombëtar kundër tregtisë ilegale me fildish (dhëmbë elefanti). Në Pekin të mërkurën, kryeministrja May dhe kryeministri kinez Li Keqiang ranë dakord për një rishikim të plotë të tregtisë dhe investimeve. Li tha se Kina do të hapë më tej tregjet e saj në Britani të Madhe, duke përfshirë produktet bujqësore dhe shërbimet financiare.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet