Trendi më i ri në botë: konsumimi i placentës

Konsumimi i placentës (në formë pilule) pas lindjes është një trend në rritje në vendet industriale, si Mbretëria e Bashkuar, Franca, Gjermania, Australia dhe Shtetet e Bashkuara. Megjithëse statistikat e sakta nuk janë ende në dispozicion, shumica e ekspertëve pajtohen se ka mijëra gra në Shtetet e Bashkuara që konsumojnë placentën pas lindjes. Të parat që e praktikuan këtë risi ishin motrat Kardashian, Kim dhe Kourtney. Një studim i kryer nga Universiteti Norhëestern dhe i botuar në Arkivat e Shëndetit Mendor të Grave, nuk gjeti asnjë arsye të vërtetë për të rekomanduar konsumin e placentës. Studimi i tanishëm, i cili përfshiu 12 gra që morën kapsula të placentës në javët pas lindjes, u krye nga studiuesit e Departamentit të UNLV të Antropologjisë dhe Shkollës së Mjekësisë. Ekipi hulumtues testoi efektivitetin e kapsulës së placentës në promovimin e përfitimeve të ndryshme shëndetësore. Rezultatet e studimit të ri zbulojnë nuk ka një përfitim të qartë. Puna e grupit të hulumtimit tregoi, megjithatë, se marrja e kapsulës së placentës prodhoi ndryshime të vogla por të dukshme në përqendrimet hormonale të nënave.

Author
Hermes News

Redaksia

Shkruaj një koment

0 Komentet